Autori levererar mjukvarulösning för effektivare beläggningsinventering åt AFRY, tidigare ÅF Pöyry

Autori AB som är ledande leverantör av mjukvara för effektivare vägunderhåll i Finland, har för avsikt att expandera till Sverige. Bolaget har nu tagit ett första steg genom ett pilotprojekt i nära samarbete med AFRYs sektion för Drift och Underhåll.

Pilotprodukten används för inventering av beläggningsobjekt, vilket underlättar och effektiverar arbetet som AFRY utför åt Trafikverket. Med hjälp av Autoris kartverktyg och inventeringsfunktioner får den som inventerar en stor mängd relevant vägrelaterad data visualiserat på kartunderlaget samtidigt som själva inventeringen sköts enkelt med för uppdraget optimerade snabbtryck – allt i ett och samma verktyg. Detta innebär att arbetet effektiveras och förbättras avsevärt, med en ökad trafiksäkerhet som följd.

”Samarbetet med Autori är givande. De är uppenbart motiverade och de visar kontinuerligt mycket stark kompetens inom såväl vägteknik som programmering” säger Nicklas Malmkvist, nationell beläggningsspecialist på AFRY. Nicklas tillägger att ”branschkunskap tillsammans med programmeringskunskap är inte en självklar kombination, så det blir intressant att följa med deras inverkan på den svenska vägunderhållsmarknaden”.

”Vi är glada över att vårt första projekt i Sverige har lyckats så pass bra” säger Fredrik Borgström, som är försäljningschef på Autori. ”Vår kunskap och erfarenhet inom vägunderhåll och själva Autori systemet, som fungerar som plattform för alla våra lösningar, bidrog avsevärt till det lyckade slutresultatet. Vi ser med glädje framemot att fortsätta utveckla ytterligare lösningar anpassade för den svenska marknaden” fortsätter Fredrik.

 Ta gärna kontakt med Autori ifall du har frågor beträffande denna nyhet eller ifall du har andra utvecklingsbehov inom vägdrift och -underhåll. Mera information om bolaget och dess lösningar samt kontaktuppgifter hittas på www.autori.se.

Takaisin