Autorin uratarinat: Mikko Väisänen, Team Lead

Opintojen perässä Kiuruvedeltä Ouluun muuttanut Mikko Väisänen on edennyt nykyiseen rooliinsa Core-tiimin Team Leadiksi viiden ja puolen Autorilla vietetyn vuoden myötä. Tekniikkaa Oulun yliopistossa opiskellut Mikko löysi tiensä Autorille yliopistolla järjestettyjen Pestipäivien kautta. Yrityksen ständin takana oli Mikon kouluprojektista tuttu ryhmäkaveri esittelemässä tarjolla olevia uramahdollisuuksia.

Luontaisesti ujomman puoleiseksi itseään kuvailevan Mikon oli helppo kysyä tutulta kaverilta lisätietoja yrityksestä. Juttutuokion tuloksena, kesällä 2017 Mikko palkattiin kesätöihin uudistamaan palveluiden hallintatyökalua.

Mikon ura Autorilla jatkui kesätöiden jälkeen vakituisena työntekijänä, ja Mikko onkin vuosien saatossa päässyt toimimaan useissa eri rooleissa. ”Vähitellen kokemuksen karttuessa olen työskennellyt laajasti järjestelmien eri osien kanssa DevOpsista Front-endiin. Olen ollut firman kaikkien kehitystiimien jäsen. Puolitoista vuotta sitten siirryin perustamaan ja vetämään Vista-tiimiä ja nyt viimeisimpänä puoli vuotta sitten, siirryin Core-tiimin teamin leadiksi”, Mikko valottaa polkuaan.

Tiiviissä vuorovaikutuksessa tiimiläistensä kanssa toimivasta Mikosta on erityisen antoisaa nähdä, miten nuoremmat kehittäjät kasvavat ajan saatossa. Tällä hetkellä Mikon työnkuvaan kuuluu vahvasti tiedon välittäminen. Tiimin sisäisesti hän toimii mentorina ongelmatilanteissa ja toisaalta pääsee myös itse oppimaan tiimiläistensä kohtaamista haasteista. Tämä auttaa vastaamaan tuleviin ongelmatilanteisiin entistä paremmin. Tiedon kulku tapahtuu luonnollisesti toiseenkin suuntaan, kun Mikko viestii projektien tilasta tiiminsä ulkopuolelle. Roolissaan Mikko pääsee upottamaan kätensä myös itse koodiin tilanteen niin vaatiessa. Koodin työstössä Mikon vahvuus on hankalampien tapausten ratkominen. Perusluonteeltaan ongelmanratkojaksi tunnustautuvalle Mikolle ohjelmointityön mielenkiintoisinta antia ovat juuri nämä haastavat tapaukset, joissa saa laittaa itsensä likoon ja puskea ajatusrattaat liikkeelle.

Ei liene sattumaa, että Mikko on viihtynyt talossa ja osaavan porukan keskuudessa vuosia. ”Olen pitänyt Autorilla ennen kaikkea sen hengestä. Autorilla on avoin ja lämminhenkinen ilmapiiri”, Mikko tiivistää yrityksessä vallitsevaa fiilistä. Team Leadina Mikko on todistanut läheltä, kuinka yhteisiin tavoitteisiin tähtäävät työntekijät muodostavat toimivan ja tuottavan tiimin. Mikko näkeekin Autorin tulevaisuuden valoisana. Vahvasti muuttuvalla alalla on oltava avoimin mielin, mikäli haluaa pysyä kyydissä. Mikko odottaa mielenkiinnolla, mihin hänen oma polkunsa vie: ”Kehittäjänä olen kasvanut paljon ollessani Autorilla. Toivon mukaan pysyn jatkossakin tekniikan kelkassa mukana.”

Heille, jotka pohtivat voisiko Autori olla sopiva seuraava askel uralla, Mikko välittää rohkaisevat terveiset: ”Kun on rohkein mielin liikenteessä ja haluaa näyttää osaamistaan, niin varmasti Autorilta löytyy siihen tilaisuus. Oma tapaukseni on hyvä esimerkki siitä. Tulin kesäharjoittelijana taloon, mutta olen kasvanut rooliini talon sisällä. Viisi vuotta sitten en välttämättä olisi nähnyt itseäni tässä roolissa, mutta aika on muovannut minut uusille urille. Joten kun asenne on kohdillaan ja silmät avoinna, aina voi aueta uusia ovia kehittyä urallaan.”

Autorin uratarinat

Takaisin