Autorin uratarinat: Mikko Väisänen, Team Lead

Opintojen perässä Kiuruvedeltä Ouluun muuttanut Mikko Väisänen on edennyt nykyiseen rooliinsa Core-tiimin Team Leadiksi viiden ja puolen Autorilla vietetyn vuoden myötä. Tekniikkaa Oulun yliopistossa opiskellut Mikko löysi tiensä Autorille yliopistolla järjestettyjen Pestipäivien kautta. Yrityksen ständin takana oli Mikon kouluprojektista tuttu ryhmäkaveri esittelemässä tarjolla olevia uramahdollisuuksia.

Luontaisesti ujomman puoleiseksi itseään kuvailevan Mikon oli helppo kysyä tutulta kaverilta lisätietoja yrityksestä. Juttutuokion tuloksena, kesällä 2017 Mikko palkattiin kesätöihin uudistamaan palveluiden hallintatyökalua.

Mikon ura Autorilla jatkui kesätöiden jälkeen vakituisena työntekijänä, ja Mikko onkin vuosien saatossa päässyt toimimaan useissa eri rooleissa. ”Vähitellen kokemuksen karttuessa olen työskennellyt laajasti järjestelmien eri osien kanssa DevOpsista Front-endiin. Olen ollut firman kaikkien kehitystiimien jäsen. Puolitoista vuotta sitten siirryin perustamaan ja vetämään Vista-tiimiä ja nyt viimeisimpänä puoli vuotta sitten, siirryin Core-tiimin teamin leadiksi”, Mikko valottaa polkuaan.

Tiiviissä vuorovaikutuksessa tiimiläistensä kanssa toimivasta Mikosta on erityisen antoisaa nähdä, miten nuoremmat kehittäjät kasvavat ajan saatossa. Tällä hetkellä Mikon työnkuvaan kuuluu vahvasti tiedon välittäminen. Tiimin sisäisesti hän toimii mentorina ongelmatilanteissa ja toisaalta pääsee myös itse oppimaan tiimiläistensä kohtaamista haasteista. Tämä auttaa vastaamaan tuleviin ongelmatilanteisiin entistä paremmin. Tiedon kulku tapahtuu luonnollisesti toiseenkin suuntaan, kun Mikko viestii projektien tilasta tiiminsä ulkopuolelle. Roolissaan Mikko pääsee upottamaan kätensä myös itse koodiin tilanteen niin vaatiessa. Koodin työstössä Mikon vahvuus on hankalampien tapausten ratkominen. Perusluonteeltaan ongelmanratkojaksi tunnustautuvalle Mikolle ohjelmointityön mielenkiintoisinta antia ovat juuri nämä haastavat tapaukset, joissa saa laittaa itsensä likoon ja puskea ajatusrattaat liikkeelle.

Ei liene sattumaa, että Mikko on viihtynyt talossa ja osaavan porukan keskuudessa vuosia. ”Olen pitänyt Autorilla ennen kaikkea sen hengestä. Autorilla on avoin ja lämminhenkinen ilmapiiri”, Mikko tiivistää yrityksessä vallitsevaa fiilistä. Team Leadina Mikko on todistanut läheltä, kuinka yhteisiin tavoitteisiin tähtäävät työntekijät muodostavat toimivan ja tuottavan tiimin. Mikko näkeekin Autorin tulevaisuuden valoisana. Vahvasti muuttuvalla alalla on oltava avoimin mielin, mikäli haluaa pysyä kyydissä. Mikko odottaa mielenkiinnolla, mihin hänen oma polkunsa vie: ”Kehittäjänä olen kasvanut paljon ollessani Autorilla. Toivon mukaan pysyn jatkossakin tekniikan kelkassa mukana.”

Heille, jotka pohtivat voisiko Autori olla sopiva seuraava askel uralla, Mikko välittää rohkaisevat terveiset: ”Kun on rohkein mielin liikenteessä ja haluaa näyttää osaamistaan, niin varmasti Autorilta löytyy siihen tilaisuus. Oma tapaukseni on hyvä esimerkki siitä. Tulin kesäharjoittelijana taloon, mutta olen kasvanut rooliini talon sisällä. Viisi vuotta sitten en välttämättä olisi nähnyt itseäni tässä roolissa, mutta aika on muovannut minut uusille urille. Joten kun asenne on kohdillaan ja silmät avoinna, aina voi aueta uusia ovia kehittyä urallaan.”

Autorin uratarinat

Autori Tiepäivillä Tampereella 24.–25.8.2022

Tiealan ammattilaiset kokoontuvat Tampereelle 24.–25.8.2022 järjestettäville Tiepäiville, ja myös me olemme mukana. Tässä kansainvälisessä tapahtumassa käsiteltäviä teemoja ovat tienpito, kadunpito sekä yleisten alueiden hoito ja hallinnointi.

Meidät löydät osastolta 14, jossa pääset tutustumaan tarkemmin maanteiden kunnossapidon tuotteisiimme sekä kuvapalveluumme Autori Vistaan.

Lue lisää tapahtumasta: https://tiepaivat.fi/

Nähdään Tiepäivillä!

Autori Kuntatekniikan päivillä Porissa 8.-9.6.2022

Tervetuloa tapaamaan meitä Kuntatekniikan päiville Poriin 8.-9.6.2022!

Paikan päällä osastolla 4 pääset tutustumaan Autorin tuotteisiin ja demoihimme. Lisäksi maajohtajamme Keijo Pulkkinen on torstaina luennoimassa aiheesta Työnohjauksen digitaalinen kaksonen ja uuden Autori Vista Kuvahallintapalvelun tuomat mahdollisuudet.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan: https://kuntatekniikanpaivat.fi/

Uusia tuulia Autorilla

Autorin toiminnan kansainvälistyessä organisaatiomme muuttuu.

Nykyinen toimitusjohtaja Keijo Pulkkinen keskittyy jatkossa Suomen asiakkuuksien tukeen ja markkinoiden kehittämiseen, tehtävänimikkeenä Country Manager. Kansainvälisen kasvun toteuttamiseen on toimitusjohtajaksi valittu Jan Mäkelä. Janilla on pitkä kokemus teknologiayritysten kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin johtotehtävistä.

Tämän järjestelyn myötä Keijo Pulkkinen jatkaa nykyistä vahvemmin Suomen asiakkuuksien toiminnan kehittämisessä. Muutokset astuivat voimaan 2.5.2022 lähtien.

Yhteystiedot

Toimitusjohtaja Jan Mäkelä
jan.makela@nullautori.fi
+358 40 688 6532

Maajohtaja Keijo Pulkkinen
keijo.pulkkinen@nullautori.fi
+358 40 821 2646

Autorin uratarinat: Anu Pohjonen, ohjelmistokehittäjä

Entisenä matematiikan opettajana Anu koodaili ennen Autorille tuloaan omaksi ilokseen mm. pelejä, minkä myötä kiinnostus alaa kohtaan vahvistui vahvistumistaan. Filosofian maisteritutkintoa opiskeltuaan hän valmistui matematiikan ja fysiikan opettajaksi, mutta halusi kuitenkin vielä myöhemmin jatkaa opintoja tietojenkäsittelyn puolella ammattikorkeakoulussa. Sieltä Anu valmistui tradenomiksi, minkä jälkeen hän on kehittänyt osaamistaan vielä kahdella pelinkehittäjäkurssilla. Nykyään Anu työskentelee Autorilla ohjelmistokehittäjän monipuolisissa työtehtävissä.

Autorille Anu päätyi entisen työharjoittelupaikkansa omistajan suosituksesta. Anu suoritti reilu pari vuotta sitten harjoittelua eräässä pienessä pelinkehitysfirmassa. Yrityksen omistaja tunsi Autorin toimitusjohtajan ja hän kertoi Anulle Autorista ja Autorille Anusta. Verkostoista oli siis hyötyä Anun työllistymisen kohdalla.

Työtehtävät Autorilla ovat näiden vuosien aikana olleet vaihtelevia. Anu on päässyt tekemään monenlaisia työtehtäviä aina peruskoodaamisesta vaativampiin tehtäviin sitä mukaa, kun oma osaaminen on kehittynyt. Tällä hetkellä Anu työskentelee backendin puolella ja päivät kuluvat mm. C#-ohjelmoinnin, SQL-tietokantojen ja IAM-ratkaisujen parissa. Anu kertoo, että Autorilla ollessa tutuiksi ovat tulleet esimerkiksi Ruotsin tieosoiteverkko, lokalisaatiot sekä erilaisten prosessien koodaus. Muutimme Autorilla vastikään käyttämäämme IAM-ratkaisua, johon liittyviä asioita Anu pääsi erityisesti opiskelemaan ollessaan isossa roolissa laajassa järjestelmämuutoksessa. ”Tehtävät todellakin ovat siis erittäin monipuolisia”, Anu summaa.

Tällä hetkellä ohjelmistokehittäjänä työskentelevän Anun työtehtävät koostuvat käyttöoikeuksien hallintaan liittyvistä asioista, virheiden korjauksesta, ongelmien selvittelystä ja ratkomisesta sekä valmistautumisesta seuraavaan epiciin. Anu pitää erityisesti C#-koodauksesta, joten häntä kiinnostaa kaikki siihen liittyvä uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen.

Anu muistelee lämmöllä aikaa, jolloin tuli uutena työntekijänä töihin Autorille. Työkaverit olivat ja ovat yhä helposti lähestyttäviä ja auttavat aina, kun tulee kysymyksiä. Pienissä tiimeissä työskennellessä ongelmien kanssa ei jää koskaan yksin.

Tulevaisuudessakin Anu tulee panostamaan uusien asioiden opiskeluun ja oman osaamisensa syventämiseen yhä entisestään. Hän seuraa myös mielenkiinnolla Autorin laajenemista ulkomaille.

Tuleville autorilaisille Anu kertoo Autorilla vallitsevasta rennosta ilmapiiristä ja luottamuksesta henkilökunnan kesken. Työntekijöistä pidetään aidosti huolta, jotta kaikki viihtyvät töissä. Työajat ovat joustavat, ja omien mieltymysten mukaisesti töitä voi tehdä sekä etänä että toimistolla. Erityismaininnan Anulta saa myös säännöllinen yhteinen toiminta, jota työporukalle järjestetään.

Anu rohkaisee hakemaan Autorille töihin, vaikka ei juuri nyt täyttäisikään kaikkia vaatimuksia, sillä oppia voi myös työn lomassa, jos vain motivaatiota riittää ja on valmis tekemään töitä sen eteen. ”Olen tästä itse hyvä esimerkki, sillä ennen tänne tuloani hallitsin ainoastaan C#:n ja jossain määrin SQL:n”, Anu kertoo kokemuksistaan.

Autorin uratarinat

Autorin uratarinat: Iiro Puhakka, ohjelmistokehittäjä

Oulussa ohjelmistokehittäjänä työskentelevä Iiro Puhakka päätyi Autorille noin 2,5 vuotta sitten. Filosofian maisteriksi valmistunut Iiro opiskeli tietojenkäsittelytieteitä Oulun yliopistossa ja kiinnostui Autorista, sillä meillä käytettävä teknologia kohtasivat hänen osaamisensa sekä kiinnostuksenkohteidensa kanssa.

Autorilla Iiro on ollut mukana uudistamassa pitkäaikaisia tuotteitamme modernimpaan malliin. Näissä projekteissa Iiro on päässyt miettimään käytettäviä teknologisia ratkaisuja, sekä työstämään käyttöliittymiä.

Tällä hetkellä Iiro työskentelee Product-tiimissämme, jossa hänen tekemisensä liittyy olennaisesti siihen, mitä käyttäjä näkee järjestelmää käyttäessään. Työtehtävät eivät suinkaan keskity vain frontend-puolen kehitykseen, vaan skaala alkaa jo tietomallien kehityksestä tietokantatasolta lähtien. Valtaosa itse koodauksesta tapahtuu C#:lla, minkä lisäksi Iiron työpäivät kuluvat React.js-kehityksen parissa käyttöliittymän puolella.

Iiro viihtyy erinomaisesti koodauksen parissa ja arvostaakin, että on saanut fokusoitua siihen. Hän luonnehtii koodausta ja ohjelmistokehitystä ongelmanratkaisuksi, jossa pääsee haastamaan itseään. ”On mielenkiintoista nähdä miten isoista ja monimutkaisistakin ongelmista saadaan helpommin päähän istuva ja toimiva ratkaisu jakamalla ongelma pienempiin paloihin”, Iiro tuumaa.

Omaa osaamistaan ja mielenkiintoaan työtä kohtaan Iirolla ylläpitää erilaisten koodauksen mahdollistamien vaihtoehtojen ymmärtäminen ja niiden erojen merkityksen tunnistaminen. Moni ongelma on mahdollista ratkaista usealla eri tavalla, ja Iiron tehtävä on valita niistä paras kuhunkin tilanteeseen.

Opinnoistaan suoraan ensimmäiseen IT-alan työpaikkaan siirtynyt Iiro kokee, että apua on aina saatavilla tarpeen tullen. Hänen mukaansa työporukka on erittäin osaavaa ja kokenutta, eikä yksin tarvitse jäädä missään tilanteessa. Työporukan kesken vallitsee sopivan rento ilmapiiri, jossa voi puhua muustakin kuin työasioista.

Iiron tulevaisuudentavoitteet ovat selkeät. Ohjelmointi vaatii jatkuvaa opiskelua ja omien taitojen kehittämistä, mihin Iiro haluaa panostaa myös jatkossa. Meillä Autorilla mahdollisuudet tähän ovat ensiluokkaiset.

Autorista työpaikkana kiinnostuneille Iiron viesti on kannustava. Mahdollisuudet kehittyä ohjelmistokehityksen eri osa-alueilla ovat rajattomat. Työskentely meillä on mahdollista joustavasti sekä toimistolla että etänä. Hauskaan ja osaavaan työporukkaan on helppo liittyä, kun oma asenne on kohdallaan!

Autorin uratarinat