Autori Vista – karttapohjainen 360-kuvahallintapalvelu infran hallintaan

Tarvitsetteko tie- ja katuverkolle havainnollisen kuvanäkymän, jonka avulla voitte tarkistaa liikenneturvallisuutta vaarantavan kohdan. Olisiko hyvä itsekin tarkistaa kuvamateriaalista huonosta päällysteen kunnosta saadun palautteen tai yksittäisen liikennemerkin sijainnin? Olisiko kuvanäkymä hyödyllinen lentoasemien henkilöstön koulutuksessa tai rautateiden kunnossapitotarpeiden arvioinnissa.

Ratkaisunne on Autori Vista -kuvahallintapalvelu, jota voidaan hyödyntää muun muassa teiden, katujen ja muun infran kunnossapidossa ja suunnittelussa erilaisissa työvaiheissa. Monipuolinen 360-kuvien ja muun kuvatiedon hallintapalvelu tehostaa toimintaa, parantaa työn laatua, lisää kustannustehokkuutta. Palvelu tukee etä- ja tiimityöskentelyä ja mahdollistaa 360-kuvien ja muun kuvatiedon hyödyntämisen missä vain.

Palvelu soveltuu monipuolisesti eri liiketoiminta-alueiden tarpeisiin, joissa tarvitaan helppokäyttöistä karttapohjaista kuvapalvelua infran kokonaisvaltaiseen hallintaan. Autori Vista tukee erinomaisesti ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” -työskentelymallia aina suunnittelusta ylläpitoon sekä omaisuuden hallintaan.

Autori Vista -kuvahallintapalvelu hyödyntää 360-kuvia

Autori Vista -kuvahallintapalvelu tarjoaa ratkaisut, joilla suunnittelet kuvaukset, toteutat kuvaukset maastossa ja lataat kuvat palveluun. Palvelu sisältää myös tallennus- ja karttapohjaisen kuvien katselupalvelun.

Autori Vistan avulla voi julkaista halutut 360-kuvat Google Street View -palveluun julkiseen käyttöön. Toisaalta Autori Vista -kuvahallintapalvelu soveltuu loistavasti myös tilanteisiin, joissa kuvattu kuva-aineisto halutaan nopeasti vain omaan katselukäyttöön.

Autori Vista on loistava työväline infran kokonaisvaltaiseksi kuvien katselu- ja hallintaratkaisuksi sekä tukemaan toiminnanohjausta. Käyttökohteita ovat esimerkiksi tiet, kadut, rautatiet, satamat, tuulipuistot, matkailukeskukset, maastoreitit sekä muut laajat teollisuusalueet ja infrastruktuuriväylät.

Autori Vista -kuvahallintapalvelu tarjoaa joustavan ja avoimen palveluratkaisun, joka tukee erilaisia tarpeita ja kameroita, kuten 360-kameroita, Dash-kojelautakameroita, action-kameroita ja droneja.

Autori Vista -kuvahallintapalvelun kokonaisuus ja käyttäjät

Eri palveluosioista koostuvaa kokonaisuutta voidaan muokata tarpeiden mukaisesti. Autori Vistaan on mahdollista sisällyttää kuvauksen reittisuunnittelu- ja työnohjauspalvelu, kuvamateriaalin julkaisupalvelu ja Vista Viewer -katselupalvelu. Palveluosiot voidaan ottaa käyttöön joko kokonaisuutena tai tarvittava osio kerrallaan.

Autori Vista -kuvahallintapalvelu on suunniteltu seuraaville asiakkaille ja heidän tarpeisiinsa.

  • kaupungit ja kunnat
  • valtion organisaatiot
  • teollisuusalueiden omistajat ja hallinnoijat
  • urakoitsijat
  • konsultit
  • kuvauspalveluntuottajat

Tuotteet

Ota yhteyttä tai varaa henkilökohtainen demo yksityiskohtaisempaa esittelyä varten.

Autori Vista reittisuunnittelu- ja työnohjauspalvelu

Reittisuunnittelu- ja työnohjauspalvelu koostuu työnjohdolle tarkoitetusta reittisuunnittelu ja työnohjauspalvelusta sekä kuvaajille tarkoitetusta mobiilisovelluksesta.

Vista reittisuunnittelupalvelulla työnjohto tekee kuvauksen reittisuunnitelmat karttanäkymässä ja jakaa kuvausreitit kuvaajille. Työnohjauspalvelu tuottaa reaaliaikaista tilannetietoa työnjohdolle kuvauksien etenemisestä. Reittisuunnittelun ja työnjohdon palveluilla voidaan hallinnoida yksittäisiä kohde- tai katukuvauksia aina laajoihin, jopa useamman maan kattaviin kuvaushankkeisiin, jossa useiden kuvaajien työtä täytyy hallita yhtäaikaisesti. Reaaliaikaisen työnseurannan aikana voidaan tehdä tarvittavia reittimuutoksia ja uusia toimeksiantoja joustavasti. Raportointityökalut tukevat reaaliaikaisen seurannan lisäksi jälkianalysointia kuvausten kustannuksista ja käytetystä ajasta.

Mobiilisovellus on kuvaajan henkilökohtainen työkalu maastossa. Sen avulla kuvaaja näkee kartalta selkeästi oman sijaintinsa ja kuvauskohteensa. Karttapohjainen palvelu auttaa kuvaajaa navigoimaan maastossa kuvaussuunnitelman mukaisesti. Tämä tehostaa kuljettajan työskentelyä sekä parantaa liikenneturvallisuutta.

Ota yhteyttä tai varaa henkilökohtainen demo yksityiskohtaisempaa esittelyä varten.

Autori 360-kuvauspalvelu

Tarjoamme myös 360- kuvauspalvelua asiakkaillemme. Tällöin kuvaus toteutetaan meidän taikka kumppanimme toimesta kuvauskalustollamme. Tässä tapauksessa myös suunnittelemme ja toteutamme kuvaukset asiakkaalta saadun tilauksen mukaisesti.

Autorilla on pitkä kokemus 360- ja Dash-kuvauksista. Kuvausautomme ovat ajaneet kuvauskilometrejä jo yli 50 000 kilometrin verran.

Pystymme kuvaamaan tehokkaasti erilaisia kohteita kuten maanteitä, katuja, rautateitä, pyöräteitä ja metsäautoteitä. Hyödyntämällä meidän kuvauspalveluamme, aineiston julkaisu tapahtuu toimestamme. Näin kuvatun materiaalin saa nopeasti asiantuntijoiden käytettäväksi eri katselinpalveluille. Julkaisupalvelulla kuvamateriaali voidaan jakaa myös Google Street View -palveluun julkiseen käyttöön. Jatkossa kuvia voi myös katsoa Autori Vista Viewer palvelussa.

Ota yhteyttä tai varaa henkilökohtainen demo yksityiskohtaisempaa esittelyä varten.

Autori Vista julkaisupalvelu

Autori Vista julkaisupalvelun avulla pystyt lataamaan kuvamateriaalisi pilveen ja julkaisemaan sen erilaisiin sovittuihin ympäristöihin ja kuvakatselupalveluihin. Julkaisupalveluumme voidaan ladata myös aiemmin eri laitteilla kuvattua materiaalia. Julkaisupalvelu sopii sekä uuden, että jo olemassa olevan kuvamateriaalin säilyttämiseen, prosessointiin ja aineiston jalostamiseen. Julkaisupalvelu kykenee käsittelemään still- ja video- formaatteja sekä taso- ja 360-aineistoa.

Julkaisupalvelumme prosessoi ja jalostaa automaattisesti kuva-aineistoa. Se pystyy luokittelemaan aineistoa metatietojen mukaan, sekä lisäämään tietoa, esimerkiksi liittämällä aineistoon tie- ja katuosoitetietoja.

Käyttäjä voi ladata palvelussa olevan oman aineistonsa itselleen zip-pakettina. Samoin meillä on pitkän Google Trusted Partner -kumppanuuden ansiosta mahdollisuus julkaista suuria määriä 360-kuvaa myös Google Street View -palveluun. Näin julkisesta kuvamateriaalista hyötyvät kunnossapidon ammattilaisten lisäksi kaikki Google Street View -karttapalvelun käyttäjät.

Lisäksi julkaisupalvelu voi tarjota käyttäjille kuvien varastointipalvelua. Asiakaskohtainen kuvien varastointipalvelumme sijaitsee turvallisessa ja vikasietoisessa Microsoft Azure-pilviympäristössä.

Ota yhteyttä tai varaa henkilökohtainen demo yksityiskohtaisempaa esittelyä varten.

Autori Vista Viewer -katselupalvelu

Autori Vista Viewer -katselupalvelu on Google Street View:n tyylinen katselupalvelu, jonka avulla voi katsoa ja tutkia maailman teitä, katuja, polkuja ja muuta infraa. Katselijat voivat itse kuvata infraa ja siten tuottaa materiaalia palveluun.

Vista Viewer tukee monipuolisia hakutoiminnallisuuksia, jotka helpottavat halutun aineiston nopeaa esittämistä. Valitut kuvamateriaalit näkyvät selkeällä isolla karttanäkymällä reitteinä tai pisteinä sekä lisäksi kuvanäkymänä. Karttanäkymään voidaan valita haetusta kuvamateriaalista haluttu kuvakohta ja kuva. Ison karttanäkymän voi halutessaan helposti vaihtaa pieneksi ja vaihtoehtoisesti kuvanäkymän isoksi.

Autori Vista Viewer -katselupalvelun avulla voit katsella sekä 360-kuvia että perinteistä 2D-kuvamateriaalia. Vista Viewer -katselupalvelu toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla, minkä lisäksi katselupalvelun käyttöliittymä soveltuu erinomaisesti myös tabletilla ja älypuhelimella käytettäväksi.

Autori Vista Viewer -katselupalvelu on monipuolisesti hyödynnettävissä eri käyttötarkoituksiin. Sen avulla helpotetaan hoidon ja kunnossapidon suunnittelua. Lisäksi katselupalvelun avulla voidaan hyödyntää visuaalista materiaalia esimerkiksi koulutuksiin tai tutustua vaikka rakennus- ja korjauskohteisiin etukäteen.

Ota yhteyttä tai varaa henkilökohtainen demo yksityiskohtaisempaa esittelyä varten.