Oletko sinä uusi Autorilainen?

Autorin tarjonnalla autamme asiakkaitamme tehostamaan kunnossapitoa ja hyödyntämään uusia teknologioita kun niistä on hyötyä. Asiakkaiden auttaminen on toimintamme fokuksessa, mutta se on mahdollista vain, jos työntekijämme viihtyvät aidosti työpaikallaan. Varmistamme jokaisen työntekijän viihtyvyyden tarjoamalla turvallisen, luotettavan ja avoimen työilmapiirin, missä kaikkia henkilöitä kunnioitetaan ja arvostetaan. Yhteenkuuluvuuden ylläpitämiseksi ja sen kehittämiseksi järjestämme lisäksi usein erilaisia tapahtumia henkilöstölle.

Toimintamme on määrätietoista ja kunnianhimoista, joten kiinnostavia haasteita ja vaihtelevia työtehtäviä riittää kaikille. Työntekijöidemme henkilökohtainen kehitys on tärkeä ja kasvuyrityksenä olemme valmiita antamaan lisää vastuuta ja haasteita silloin, kun sitä halutaan. Toimimalla yhdessä ja avoimesti voimme auttaa ja täydentää toisiamme parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Avoimien työpaikkojen lisäksi haemme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme jatkuvalla haulla. Katso alta haettavat, vapaana olevat työpaikat ja toimita ohjeistetut tiedot annettuihin yhteystietoihin tai täytä hakulomake tarvittavin tiedoin. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

Avoimet työpaikat

Avoin hakemus

Autori on teiden, katujen ja sähköverkkojen kunnossapidon digitalisoinnin edelläkävijä. Autorin päätuote mahdollistaa uusimmilla teknologioilla ajantasaisen tilannekuvan ja tiedonvälityksen, oli kyseessä sitten teiden ja sähkönjakeluverkkojen kunnossapito tai niiden laadunvalvonta. Tämä 20 hengen oululaista osaamista edustava ohjelmistotalo tarjoaa sisäisesti kehitettyä tuotetta useille luottoasiakkailleen kuten YIT:lle ja NCC:lle.

Haemme osaajia backend- ja frontend-ohjelmoinnin, DevOpsin, UX:n ja testausautomaation saralla. Autorilla työskennellään seuraavilla teknologioilla: Azure, C#, CosmosDB, MS SQL, JavaScript, React, Android. Työtehtäviä kehitetään vahvuuksien ja kiinnostus kohteiden mukaan, joten pääset syventymään erityisesti sinua kiinnostaviin osa-alueisiin osaavassa porukassa.

Tuote on monipuolinen, se pitää sisällään Microsoft Azure -ympäristöön toteutetun web-palvelun sekä maastotöissä käytettävän mobiilisovelluksen. Lisäksi tarvittaessa järjestelmään liitetään ulkoisia tiedonkeruupäätteitä (IoT-integraatiot) sekä rakennetaan järjestelmäintegraatioita ulkoisiin järjestelmiin.

Työtehtävässä sinulle tarjolla on

  • Työpaikka erittäin luotettavalta työnantajalta
  • Kiinnostava ympäristö, jossa pystyt aidosti kehittymään
  • Työ, jossa näet isojen asiakkuuksien parissa oman työpanoksesi vaikutuksen
  • Hieno tilaisuus päästä kansainvälistyvän yrityksen kasvuun mukaan
  • Hyvin yhteentoimiva työporukka ja hyvä työilmapiiri

Haemme motivoituneita tekijöitä, jotka haluavat ottaa seuraavan askeleen työurallaan. Toivomme taustaltasi usean vuoden kokemusta ohjelmointiin, testaukseen tai palvelumuotoiluun liittyvistä tehtävistä ja soveltuvia korkeakouluopintoja. Mikäli kiinnostut paikasta, ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Lähetä hakemuksesi suoraan sähköpostilla Autorin Toimitusjohtaja Keijo Pulkkiselle (keijo.pulkkinen@nullautori.fi, +358 40 821 2646) tai täytä alla oleva lomake. Haastattelut aloitetaan jo hakuaikana ja tehtävä täytetään heti soveltuvan henkilön löydettyä. Aloitus tehtävässä on sopimuksen mukaan.

Täytä hakemus

Autorin uratarinat

Autori työllistää noin kaksikymmentä infra- ja ohjelmistoalan osaajaa Oulussa, Helsingissä ja Rovaniemellä. Työntekijöitämme yhdistää halu auttaa asiakkaitamme sekä kehittää omia taitojaan. Kasvuyrityksenä meille on tärkeää tarjota vastuuta ja haasteita, jotta työ säilyy mielekkäänä tekijälleen.

Autorin Uratarinat kerää yhteen ammattilaistemme tarinoita ja mietteitä meillä Autorilla työskentelystä. Tarinoiden myötä pääset tutustumaan paremmin henkilökuntaamme ja tarjoamiimme mahdollisuuksiin uralla.

Iiro Puhakka – ohjelmistokehittäjä

Oulussa ohjelmistokehittäjänä työskentelevä Iiro Puhakka päätyi Autorille noin 2,5 vuotta sitten. Filosofian maisteriksi valmistunut Iiro opiskeli tietojenkäsittelytieteitä Oulun yliopistossa ja kiinnostui Autorista, sillä meillä käytettävä teknologia kohtasivat hänen osaamisensa sekä kiinnostuksenkohteidensa kanssa.

Autorilla Iiro on ollut mukana uudistamassa pitkäaikaisia tuotteitamme modernimpaan malliin. Näissä projekteissa Iiro on päässyt miettimään käytettäviä teknologisia ratkaisuja, sekä työstämään käyttöliittymiä.

Tällä hetkellä Iiro työskentelee Product-tiimissämme, jossa hänen tekemisensä liittyy olennaisesti siihen, mitä käyttäjä näkee järjestelmää käyttäessään. Työtehtävät eivät suinkaan keskity vain frontend-puolen kehitykseen, vaan skaala alkaa jo tietomallien kehityksestä tietokantatasolta lähtien. Valtaosa itse koodauksesta tapahtuu C#:lla, minkä lisäksi Iiron työpäivät kuluvat React.js-kehityksen parissa käyttöliittymän puolella.

Iiro viihtyy erinomaisesti koodauksen parissa ja arvostaakin, että on saanut fokusoitua siihen. Hän luonnehtii koodausta ja ohjelmistokehitystä ongelmanratkaisuksi, jossa pääsee haastamaan itseään. ”On mielenkiintoista nähdä miten isoista ja monimutkaisistakin ongelmista saadaan helpommin päähän istuva ja toimiva ratkaisu jakamalla ongelma pienempiin paloihin”, Iiro tuumaa.

Omaa osaamistaan ja mielenkiintoaan työtä kohtaan Iirolla ylläpitää erilaisten koodauksen mahdollistamien vaihtoehtojen ymmärtäminen ja niiden erojen merkityksen tunnistaminen. Moni ongelma on mahdollista ratkaista usealla eri tavalla, ja Iiron tehtävä on valita niistä paras kuhunkin tilanteeseen.

Opinnoistaan suoraan ensimmäiseen IT-alan työpaikkaan siirtynyt Iiro kokee, että apua on aina saatavilla tarpeen tullen. Hänen mukaansa työporukka on erittäin osaavaa ja kokenutta, eikä yksin tarvitse jäädä missään tilanteessa. Työporukan kesken vallitsee sopivan rento ilmapiiri, jossa voi puhua muustakin kuin työasioista.

Iiron tulevaisuudentavoitteet ovat selkeät. Ohjelmointi vaatii jatkuvaa opiskelua ja omien taitojen kehittämistä, mihin Iiro haluaa panostaa myös jatkossa. Meillä Autorilla mahdollisuudet tähän ovat ensiluokkaiset.

Autorista työpaikkana kiinnostuneille Iiron viesti on kannustava. Mahdollisuudet kehittyä ohjelmistokehityksen eri osa-alueilla ovat rajattomat. Työskentely meillä on mahdollista joustavasti sekä toimistolla että etänä. Hauskaan ja osaavaan työporukkaan on helppo liittyä, kun oma asenne on kohdallaan!

Anu Pohjonen – ohjelmistokehittäjä

Entisenä matematiikan opettajana Anu koodaili ennen Autorille tuloaan omaksi ilokseen mm. pelejä, minkä myötä kiinnostus alaa kohtaan vahvistui vahvistumistaan. Filosofian maisteritutkintoa opiskeltuaan hän valmistui matematiikan ja fysiikan opettajaksi, mutta halusi kuitenkin vielä myöhemmin jatkaa opintoja tietojenkäsittelyn puolella ammattikorkeakoulussa. Sieltä Anu valmistui tradenomiksi, minkä jälkeen hän on kehittänyt osaamistaan vielä kahdella pelinkehittäjäkurssilla. Nykyään Anu työskentelee Autorilla ohjelmistokehittäjän monipuolisissa työtehtävissä.

Autorille Anu päätyi entisen työharjoittelupaikkansa omistajan suosituksesta. Anu suoritti reilu pari vuotta sitten harjoittelua eräässä pienessä pelinkehitysfirmassa. Yrityksen omistaja tunsi Autorin toimitusjohtajan ja hän kertoi Anulle Autorista ja Autorille Anusta. Verkostoista oli siis hyötyä Anun työllistymisen kohdalla.

Työtehtävät Autorilla ovat näiden vuosien aikana olleet vaihtelevia. Anu on päässyt tekemään monenlaisia työtehtäviä aina peruskoodaamisesta vaativampiin tehtäviin sitä mukaa, kun oma osaaminen on kehittynyt. Tällä hetkellä Anu työskentelee backendin puolella ja päivät kuluvat mm. C#-ohjelmoinnin, SQL-tietokantojen ja IAM-ratkaisujen parissa. Anu kertoo, että Autorilla ollessa tutuiksi ovat tulleet esimerkiksi Ruotsin tieosoiteverkko, lokalisaatiot sekä erilaisten prosessien koodaus. Muutimme Autorilla vastikään käyttämäämme IAM-ratkaisua, johon liittyviä asioita Anu pääsi erityisesti opiskelemaan ollessaan isossa roolissa laajassa järjestelmämuutoksessa. ”Tehtävät todellakin ovat siis erittäin monipuolisia”, Anu summaa.

Tällä hetkellä ohjelmistokehittäjänä työskentelevän Anun työtehtävät koostuvat käyttöoikeuksien hallintaan liittyvistä asioista, virheiden korjauksesta, ongelmien selvittelystä ja ratkomisesta sekä valmistautumisesta seuraavaan epiciin. Anu pitää erityisesti C#-koodauksesta, joten häntä kiinnostaa kaikki siihen liittyvä uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen.

Anu muistelee lämmöllä aikaa, jolloin tuli uutena työntekijänä töihin Autorille. Työkaverit olivat ja ovat yhä helposti lähestyttäviä ja auttavat aina, kun tulee kysymyksiä. Pienissä tiimeissä työskennellessä ongelmien kanssa ei jää koskaan yksin.

Tulevaisuudessakin Anu tulee panostamaan uusien asioiden opiskeluun ja oman osaamisensa syventämiseen yhä entisestään. Hän seuraa myös mielenkiinnolla Autorin laajenemista ulkomaille.

Tuleville autorilaisille Anu kertoo Autorilla vallitsevasta rennosta ilmapiiristä ja luottamuksesta henkilökunnan kesken. Työntekijöistä pidetään aidosti huolta, jotta kaikki viihtyvät töissä. Työajat ovat joustavat, ja omien mieltymysten mukaisesti töitä voi tehdä sekä etänä että toimistolla. Erityismaininnan Anulta saa myös säännöllinen yhteinen toiminta, jota työporukalle järjestetään.

Anu rohkaisee hakemaan Autorille töihin, vaikka ei juuri nyt täyttäisikään kaikkia vaatimuksia, sillä oppia voi myös työn lomassa, jos vain motivaatiota riittää ja on valmis tekemään töitä sen eteen. ”Olen tästä itse hyvä esimerkki, sillä ennen tänne tuloani hallitsin ainoastaan C#:n ja jossain määrin SQL:n”, Anu kertoo kokemuksistaan.

Autorin uratarinat

Mikko Väisänen - Team lead

Opintojen perässä Kiuruvedeltä Ouluun muuttanut Mikko Väisänen on edennyt nykyiseen rooliinsa Core-tiimin Team Leadiksi reilun kuuden Autorilla vietetyn vuoden myötä. Tekniikkaa Oulun yliopistossa opiskellut Mikko löysi tiensä Autorille yliopistolla järjestettyjen Pestipäivien kautta. Yrityksen ständin takana oli Mikon kouluprojektista tuttu ryhmäkaveri esittelemässä tarjolla olevia uramahdollisuuksia.

Luontaisesti ujomman puoleiseksi itseään kuvailevan Mikon oli helppo kysyä tutulta kaverilta lisätietoja yrityksestä. Juttutuokion tuloksena, kesällä 2017 Mikko palkattiin kesätöihin uudistamaan palveluiden hallintatyökalua.

Mikon ura Autorilla jatkui kesätöiden jälkeen vakituisena työntekijänä, ja Mikko onkin vuosien saatossa päässyt toimimaan useissa eri rooleissa. ”Vähitellen kokemuksen karttuessa olen työskennellyt laajasti järjestelmien eri osien kanssa DevOpsista Front-endiin. Olen ollut firman kaikkien kehitystiimien jäsen. Puolitoista vuotta sitten siirryin perustamaan ja vetämään Vista-tiimiä ja nyt viimeisimpänä puoli vuotta sitten, siirryin Core-tiimin teamin leadiksi”, Mikko valottaa polkuaan.

Tiiviissä vuorovaikutuksessa tiimiläistensä kanssa toimivasta Mikosta on erityisen antoisaa nähdä, miten nuoremmat kehittäjät kasvavat ajan saatossa. Tällä hetkellä Mikon työnkuvaan kuuluu vahvasti tiedon välittäminen. Tiimin sisäisesti hän toimii mentorina ongelmatilanteissa ja toisaalta pääsee myös itse oppimaan tiimiläistensä kohtaamista haasteista. Tämä auttaa vastaamaan tuleviin ongelmatilanteisiin entistä paremmin. Tiedon kulku tapahtuu luonnollisesti toiseenkin suuntaan, kun Mikko viestii projektien tilasta tiiminsä ulkopuolelle. Roolissaan Mikko pääsee upottamaan kätensä myös itse koodiin tilanteen niin vaatiessa. Koodin työstössä Mikon vahvuus on hankalampien tapausten ratkominen. Perusluonteeltaan ongelmanratkojaksi tunnustautuvalle Mikolle ohjelmointityön mielenkiintoisinta antia ovat juuri nämä haastavat tapaukset, joissa saa laittaa itsensä likoon ja puskea ajatusrattaat liikkeelle.

Ei liene sattumaa, että Mikko on viihtynyt talossa ja osaavan porukan keskuudessa vuosia. ”Olen pitänyt Autorilla ennen kaikkea sen hengestä. Autorilla on avoin ja lämminhenkinen ilmapiiri”, Mikko tiivistää yrityksessä vallitsevaa fiilistä. Team Leadina Mikko on todistanut läheltä, kuinka yhteisiin tavoitteisiin tähtäävät työntekijät muodostavat toimivan ja tuottavan tiimin. Mikko näkeekin Autorin tulevaisuuden valoisana. Vahvasti muuttuvalla alalla on oltava avoimin mielin, mikäli haluaa pysyä kyydissä. Mikko odottaa mielenkiinnolla, mihin hänen oma polkunsa vie: ”Kehittäjänä olen kasvanut paljon ollessani Autorilla. Toivon mukaan pysyn jatkossakin tekniikan kelkassa mukana.”

Heille, jotka pohtivat voisiko Autori olla sopiva seuraava askel uralla, Mikko välittää rohkaisevat terveiset: ”Kun on rohkein mielin liikenteessä ja haluaa näyttää osaamistaan, niin varmasti Autorilta löytyy siihen tilaisuus. Oma tapaukseni on hyvä esimerkki siitä. Tulin kesäharjoittelijana taloon, mutta olen kasvanut rooliini talon sisällä. Viisi vuotta sitten en välttämättä olisi nähnyt itseäni tässä roolissa, mutta aika on muovannut minut uusille urille. Joten kun asenne on kohdillaan ja silmät avoinna, aina voi aueta uusia ovia kehittyä urallaan.”